Rise - Innovative Starters 2018

Home / Dossier Rise - Innovative Starters
Home / Dossier Rise - Innovative Starters

Rise - Innovative Starters 2018

De projectoproep Rise stimuleert innovatie in jonge hoogtechnologische ondernemingen door een prijs van maximum €500.000 toe te kennen aan de start-up die het beste strategisch innovatieplan kan voorleggen.

Wie wordt de Brusselse innovatieve start-up van het jaar? De shortlist is bekend!

Rise Innovative Starters

 

Met een subsidie van maximum €500.000 voor de uitvoering van een Strategisch Innovatieplan zet Rise – Innovative Starters elk jaar de meest innovatieve jonge Brusselse ondernemingen in de kijker.

16 ondernemers waagden dit jaar hun kans. 5 kandidaten schopten het tot de volgende ronde. In het najaar zullen zijn hun toekomstvisie en technologische innovatiekeuzes verdedigen tegenover een jury van experten. De winnaars worden begin 2019 bekendgemaakt.

Benieuwd naar de kandidaten van Rise 2018? Bekijk nu onze shortlist!

 

 

 

 

Kabandy heeft een digitaal platform voor gebouwbeheer ontwikkeld.

Via een intelligente assistent helpt het platform architecten, aannemers en operatoren om te anticiperen op problemen die zich op een bouwwerf kunnen voordoen. De assistent stelt acties voor, biedt de juiste informatie op het gepaste moment aan en maakt analyses die je helpen om een beslissing te maken.

Deze ontwikkeling zal een digitale revolutie in de bouwsector teweeg brengen en leiden tot minder ongevallen, betaalbare woningen en een duurzame bouwomgeving.

 

 MuuseLabs combineert streaming, smart speakers en speelgoed.

Met haar eerste product, Jooki, heeft het bedrijf een muziekspeler voor kinderen ontwikkeld die focust op spel, verbeelding en onafhankelijkheid.

Dankzij het Rise-programma zal MuuseLabs de internationale markt kunnen veroveren dankzij nieuwe producten en innovatieve diensten. Daarnaast zal het bedrijf haar strategisch kader uitbreiden om marktleider te worden in multimedia-omgevingen voor kinderen.

 

Shape (shape.ai) is een platform voor datamanagement-en analyseteams.

Het programma valideert automatisch de datasets die analisten gebruiken zodat ze betrouwbare data-intensieve producten kunnen maken en elkaar gemakkelijk kunnen contacteren om problemen snel en efficiënt op te lossen.   

 

Wooclap is een interactief platform voor het onderwijs van de 21ste eeuw.

Via deze applicatie voor smartphone kan je als lesgever live in de klas meerkeuzevragen stellen, naar de mening van je studenten peilen of een poll organiseren. Studenten kunnen het programma ook gebruiken om te studeren, dankzij een intelligent systeem dat inhoud voorstelt en vragen onthoudt.

 

Via een open-source en interoperabel e-health platform maakt Zebra Academy het mogelijk om digitale diagnoses van patiënten te stellen. Dit virtuele ziekenhuis breidt het bereik van ziekenhuizen uit tot plaatsen waar expertise ontbreekt, maar van levensbelang is.

De behandeling van beroertes is een belangrijke focus van Zebra Academy omdat ze tijdsafhankelijk is en neurologische expertise vereist. De maatschappelijke kosten van een beroerte zijn bovendien hoog en lopen in Europa op tot 25 miljard euro.

Via een innovatief businessmodel, op maat gemaakte hard-en software, 24/7 teleconsultatie en artificiële intelligentie wil Zebra Academy een pionier worden in telegeneeskunde.

 

Wil je meer weten over het Rise-programma? Ga dan naar de algemene Rise-pagina.