Anticipate Symposium

Home / Evenementen / Anticipate Symposium
Home / Evenementen / Anticipate Symposium

Anticipate Symposium

Hoe kan Brussel omgaan met de grote uitdagingen van morgen?
Wanneer 30-03-2017
van 08:30 tot 13:30
Waar Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1, Brussel
Naam

Anticipate Symposium

Hoe kan Brussel omgaan met de grote uitdagingen van morgen?

Ieder jaar organiseert Innoviris een valorisatie- en networkingevent voor het Brussels beleidsgericht onderzoek in het kader van haar Anticipate programma.

Via dit programma financiert Innoviris projecten van academische onderzoekers aan Brusselse onderzoeksinstellingen met een toekomstgerichte visie in domeinen die belangrijk zijn voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De projecten dragen bij tot de ontwikkeling en opbouw van kennis over de Brusselse stedelijke complexiteit en besteden de nodige aandacht aan maatschappelijke valorisatie.

Het Symposium geeft een goed overzicht van het huidige onderzoek rond Brussel dat door het programma wordt gefinancierd. De projecten behandelen zeer uiteenlopende thema’s. Recent werden nieuwe projecten opgestart rond de residentiële functie van Brussel en de nieuwe economische modellen in het Gewest. Maar er worden eveneens resultaten gepresenteerd van recent gefinaliseerde Anticipate projecten rond waterbeheer, sociale mobiliteit, gezondheid en stedelijke ecologie.

Op het evenement kunnen beleidsmakers en andere belanghebbende partijen meer informatie inwinnen bij de onderzoekers, promotoren en peters van de verschillende projecten en kunnen de projectteams contacten leggen om de resultaten van hun onderzoek maatschappelijk te valoriseren. posters leurs activités de recherche.

Agenda

 • 8.30 u Ontvangst
   
 • 9.00 u: Inleiding
   
 • 9.15 u: Voorstelling van de nieuwe Anticipate projecten
  Video pitch van de projecten die geselecteerd werden naar aanleiding van de projectoproep van 2016
   
 • 9.30 u:  Presentatie van de afgeronde Anticipate projecten
  Presentaties van resultaten en beleidsaanbevelingen rond de thema's waterbeheer, sociale mobiliteit, gezondheid en stedelijke ecologie van de projecten uit de projectoproepen 2012-2013
   
 • 11.30 u: Drie projecten in de kijker
  Een focus op bijzondere samenwerkingen en succesvolle valorisatieresultaten
   
 • 12:00 u: Lunch en postersessie
  Tijdens de lunch presenteren de onderzoekers met een lopend project via een postersessie hun onderzoeksactiviteiten

Hier vind je het gedetaillerde agenda.