Rise - Innovative starters

Rise - Innovative starters

Via de projectoproep Rise zet Innoviris de meest innovatieve jonge Brusselse onderneming van het jaar in de kijker. Het programma beloont de technologische onderneming die het beste strategisch innovatieplan kan voorleggen.

 

De projectoproep Rise zet de meest innovatieve jonge Brusselse onderneming van het jaar in de kijker.

Concreet beloont deze actie de beste technologische onderneming met een subsidie die tot 100% van de kosten kan dekken voor de uitvoering van een Strategisch Innovatieplan (SIP).

Via een strategisch innovatieplan kan de onderneming haar business-strategie (O&O, Innovatie, Financiering, Business Development, etc.) uitwerken door een programma met een algemeen karakter op te stellen. Dat plan herneemt in detail (voor een periode van max. 3 jaar) de visie van de kandidaat over OOI en innovatieve projecten op (middel)lange termijn.

Via een preselectie en een evaluatie door een panel van experten dat met zorg wordt samengesteld, verdedigen gemotiveerde en toegewijde kandidaat-ondernemingen hun toekomstvisie en hun technologische innovatiekeuzes.

Geïnteresseerd? Ga de uitdaging aan!

De nieuwe projectoproep zal in mei 2018 worden opengesteld. 

Op 20 april 2018 organiseert Innoviris een infosessie. Schrijf je in! 

 

Rise is bestemd voor kleine Brusselse ondernemingen die maximum vijf jaar geleden (vanaf 1 januari 2014) werden opgericht en over een hoog innovatief vermogen beschikken. 

De toelatingscriteria voor de oproep van 2018 zullen worden gepresenteerd tijdens de infosessie op 20 april 2018. 

Na deze infosessie zal het reglement beschikbaar zijn op deze pagina. 


De aanvragen kunnen jaarlijks tijdens een projectoproep worden ingediend bij Innoviris. 

Dien je aanvraag in tijdens de projectoproep via een aanvraagformulier dat beschikbaar zal zijn na de infosessie van 20 april 2018.

 

Financieringstype

De toelage neemt de vorm aan van een subsidie en bedraagt maximaal €500.000 per onderneming. 
 
De subsidie dekt alle kosten die verbonden zijn aan de uitvoering van het strategisch innovatieplan voor een maximale periode van 3 jaar.

 

Evaluatie

Je project wordt geëvalueerd door een jury van wetenschappelijke experten, een expert uit de economische sector en/of een expert in bedrijfsoprichting. Ze baseren zich op je verdediging en de documenten die je bij Innoviris hebt ingediend.

 

Je contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Damien Littré

Scientific Advisor

Industrial Research and Innovation Team

Tel. +32 2 600 50 71
dlittre@innoviris.brussels