Lancering WB Move

Home / Nieuws / Lancering WB Move
Home / Nieuws / Lancering WB Move

Lancering WB Move

Brussels Hoofdstedelijk Gewest neemt deel aan het programma WB Move, dat gelanceerd werd op 9-04-2014 binnen het thema mobiliteit, transport en duurzame ontwikkeling.

In hun regeringsakkoorden en verklaringen over de gewestelijke en communautaire politiek hebben de Brusselse en Waalse Regering en de Federatie Wallonië-Brussel in juli 2009 besloten een gemeenschappelijk strategie op te stellen voor de ontwikkeling en investering in onderzoek voor de komende jaren.

In deze context keurde de inter-Franstalige gewestelijke en communautaire Regering een « Gemeenschappelijk actieplan Wallonië-Brussel » voor onderzoek goed op 3 maart 2011 in Namen. Dit actieplan is gericht op de versterking van de synergieën in onderzoek tussen Wallonië en Brussel. Eén van de tien acties van dit plan is de lancering van gemeenschappelijke projectoproepen van het type « mobilisatie-en impulsprogramma’s ».

In 2012 en 2013 lanceerde het Waalse Gewest de oproepen tot voorstellen WB Green en WB Health. Deze oproepen hadden als doel gemeenschappelijke projecten tussen Waalse en Brusselse onderzoeksinstellingen financieel te steunen binnen thema’s die interessant waren voor beide gewesten.

Ter voortzetting van de acties die tijdens deze legislatuur werden ondernomen, besloot het Brussels Hoofdstedelijk Gewest deel te nemen aan het programma WB Move, dat gelanceerd werd op 09/04/2014 binnen het thema mobiliteit, transport en duurzame ontwikkeling. De projectoproepen zijn gericht op de universiteiten en hogescholen van beide gewesten en de Waalse erkende en publieke onderzoekscentra. Zowel Waalse als Brusselse ondernemingen en instellingen komen in aanmerking voor de ondersteuning van de projecten. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest neemt, volgens het beschikbare budget, deel aan de gemeenschappelijke financiering van projecten met Brusselse industriële « peters ».

Voor meer informatie over dit nieuwe programma kunt u terecht op het Waalse platform voor Onderzoek en Technologie.