Projectoproep Ambient Assisted Living (AAL) 2014

Home / Nieuws / Projectoproep Ambient Assisted Living (AAL) 2014
Home / Nieuws / Projectoproep Ambient Assisted Living (AAL) 2014

Projectoproep Ambient Assisted Living (AAL) 2014

Innoviris neemt deel aan het Europese initiafief AAL II (Ambient Assisted Living). In 2014 de thema is: "Care for the future: An Ageing society an increasing need for care, how will ICT contribute to sustainable solutions?"

Innoviris neemt deel aan het Europese initiatief AAL II (Ambient Assisted Living). In het kader van dit programma zal op 28 maart door de Europese Commissie een projectoproep gelanceerd worden met als thema " Care for the future : An Ageing society faces an increasing need for care, how will ICT contribute to sustainable solutions? "

Doelstellingen van het AAL II-programma

  • AAL is een Europees financieringsprogramma voor OOI-projecten
  • Het programma is gericht op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen gebaseerd op informatie-en communicatietechnologieën ten voordele van oudere mensen
  • AAL-projecten worden gezamenlijk gefinancierd door regionale of nationale financieringsinstellingen (Innoviris voor begunstigden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en de Europese Commissie

Specifieke doelstellingen van de oproep van 2014

De oproep is gericht op projecten met als thema:

  • de ontwikkeling van oplossingen gebaseerd op informatie-en communicatietechnologieën (ICT) om de kwaliteit van de formele (door medisch personeel, verpleging of apotheker) en informele (door familie en vrienden, gemeenschapswerkers, etc) zorg voor ouderen
  • de ontwikkeling van oplossingen die de werkomstandigheden van informele hulp verbeteren

Wie komt in aanmerking?

Universiteiten, onderzoekscentra, ondernemingen (grote en kleine) en organisaties van eindgebruikers – woon-en zorgcentra, organisaties voor ouderen en ziekenhuizen komen in aanmerking.

Opening en sluiting van de oproep

De oproep wordt gepubliceerd op 28 maart 2014 en zal gesloten worden op 26 juni 2014. De oproep van de tekst wordt gepubliceerd op de website van AAL.

Informatiesessies over de oproep

  • 16 en 17 april in Brussel : een informatiesessie en een vorming over business planning in het kader van AAL-projecten worden georganiseerd door AAL en de Europese Commissie. U kunt zich inschrijven op de website van AAL.
  • 24 avril in Brussel (Brusselse lokalen van de Vlerick Business School) : een informatiesessie voor Belgische ondernemingen die wensen deel te nemen aan de oproep, georganiseerd door Innoviris, het IWT (Vlaanderen) en de DGO6 (Wallonië).

Indien u geïnteresseerd bent in het AAL-programma en u van plan bent een project voor te bereiden of als u wenst deel te nemen aan de informatiesessie van Innoviris, IWT en DGO6, gelieve contact op te nemen met:

Beata Bibrowska
Adviseur – Europese OOI-programma’s en beleid
Innoviris
Domein Latour de Freins
Engelandstraat 555 – 1180 Brussel
Tel : 02 600 50 22 – Fax : 02 600 50 47
E-mail : bbibrowska@innoviris.be